Targeting
טרגוט
חלק מההצלחה של קמפיין היא לדעת מי קהל היעד של המוצר או השירות, את מי הוא ימשוך ומי בסופו של דבר יקנה אותו. לכן עסקים משקיעים הרבה משאבים על מנת להגדיר ולעקוב אחר קהל היעד שלהם.
בדרך כלל קהלי היעד מוגדרים באמצעות גיל, מיקום, הכנסה ואורח חיים. הגדרת קהל יעד ספציפי מאפשרת לעסק להמתקד בפלחי שוק ספציפיים, וכך לחסוך במאמצים ותקציבים. פלטפורמות המדיה השונות שקיימות כיום מאפשרות לטרגט על פי פרמטרים שונים ומגוונים, התואמים את סוג הפעילויות שמתקיימות באותן רשתות.
פייסבוק למשל מאפשרת לטרגט לפי מיקום גיאוגרפי, על סמך נתונים דמוגרפיים (הכוללים גיל, מגדר, השכלה, מצב יחסים, תחום עיסוק), התנהגות, קשרים לדפים ואירועים או לפי תחומי עניין.
גוגל לעומת זאת, מאפשרת מלבד פרמטרים דמוגרפיים ספציפיים לטרגט לפי נושאי האתרים שבהם נמצאים המשתמשים, תחומי עניין, התנהגות גלישה ומילות מפתח. ההבדל הוא לא רק בסוגי הטרגוטים הזמינים אלא גם באופן שבו הם מוגדרים מבחינה טכנית.
בלינקדאין, הרשת הממוקדת בקשרים עסקיים, תוכלו לטרגט לפי תפקיד, חברה, ותק, תחום עיסוק ועוד מגוון אפשרויות הנוגעות למאפיינים המקצועיים של קהל היעד.
בעוד הפעולה נקראת טרגוט, המסך שמאפשר לבצע אותה במערכות השונות נקרא הגדרת קהל, Audience. ממש כפי שהוא מאפשר לקבוע בפני מי תוצג המודעה שלך, הוא מאפשר גם לקבוע בפני מי לא תוצג המודעה – הגדרה זו נקראת אקסקלוד.

דוגמא למסך ניתוח תנועה באתר

ניתן לעשות זאת על ידי הזנת שמות של מקומות או על ידי בחירת רדיוס על המפה.

טרגוט בלינקדאין לפי חברות